2 év börtön 24 üveg bordeaux-iért

2 év letöltendő és további 2 év felfüggesztett börtönre ítélte a francia bíróság azt a két tolvajt, akik április elején 24 üveg bort – köztük a legismertebb bordeaux-i château-kból származó tételeket – loptak el egy közvetítő irodából. A borválasztás kitűnő ízlésről árulkodik: St Emilion Grand Cru Classe A besorolású Chateaux Angelus és Pavie, valamint Smith... Tovább..

Bordeaux 2012 en primeur

2 év letöltendő és további 2 év felfüggesztett börtönre ítélte a francia bíróság azt a két tolvajt, akik április elején 24 üveg bort – köztük a legismertebb bordeaux-i château-kból származó tételeket – loptak el egy közvetítő irodából. A borválasztás kitűnő ízlésről árulkodik: St Emilion Grand Cru Classe A besorolású Chateaux Angelus és Pavie, valamint Smith Haut Lafitte és Carmes Haut-Brion tételeket emeltek ki a borhűtőből. Bár a szomszédok észlelték a betörést, és riasztották a rendőröket, a veszteség így is nagy: a rajtaütés során 6 palack összetört.

Az eset nem ritka, ahogy emelkedik a bordeaux-i borok ára, egyre több betörés történik. Csak februárban 20 gyanúsítottat fogtak el, akiket több mint 1 millió euró értékű bor eltulajdonításával vádolnak.

Forrás: decanter.com


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (14)