BUKÉ Münchenből

BUKÉ (Borok, utazás, kultúra, ételek) sorozatunk következő állomása München, a bajor főváros. Münchenről többnyire az Octoberfest literes söröskriglijei és méretes kolbászai jutnak eszünkbe, pedig a városban 12 Michelin-csillagos étterem található, közülük kettő 2 csillaggal (Dallmayr és Tantris) büszkélkedhet. Most a város központjában levő Schuhbecks in den Südtiroler Stubent választottuk, de a gasztronómiai és kulturális finomságok... Tovább..

20140313_131851

BUKÉ (Borok, utazás, kultúra, ételek) sorozatunk következő állomása München, a bajor főváros. Münchenről többnyire az Octoberfest literes söröskriglijei és méretes kolbászai jutnak eszünkbe, pedig a városban 12 Michelin-csillagos étterem található, közülük kettő 2 csillaggal (Dallmayr és Tantris) büszkélkedhet. Most a város központjában levő Schuhbecks in den Südtiroler Stubent választottuk, de a gasztronómiai és kulturális finomságok értő fogyasztója, dr. Veres Gábor gasztroenterológus, az MTA doktora a szellemnek is kínál táplálékot Münchenben a Lenbachhaus Galéria májusig látható Kék Lovas kiállításával. A hangulatos Platzl tér egyik felét a 2003 óta Alfons Schuhbeck tulajdonában levő épületek foglalják el. Jobb kéz felől a Michelin-csillagos étterem, középen a csokibolt, teabolt és a fűszerbolt, balra pedig a fagyizóval kombinált bisztró, az Orlando. Alfons Schubeck 2008 óta jól menő főzőiskolát és partiszervizt is üzemeltet. Alapelve, hogy a bajor konyha megszokott specialitásait a világ fűszereivel újragondolja és izgalmassá tegye.

Ha tehetjük, a Michelin-csillagos étterembe ebédre térjünk be, egyrészt könnyebb asztalt foglalni, másrészt az árfekvés is kedvezőbb. A Schuhbeck család dél-tiroli „kocsmájában” a családfő, Alfons Schuhbeck és a chef, Patrick Raa


Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)